Recomanacions d’utilització de les diferents vacunes antimenigococ C conjugades disponibles

32_NOTA A partir d’ara, la vacuna antimeningococ C conjugada (vacuna MC) que es distribueix als centres vacunals és la vacuna NeisVac-C®.

recomanacionsdutilitzaciodelesdiferentsvacunesdisponiblesantimenigococCconjugades

A partir d’ara, la vacuna antimeningococ C conjugada (vacuna MC) que es distribueix als centres vacunals és la vacuna NeisVac-C®. La utilització d’aquesta vacuna ha de permetre disminuir el nombre de dosis administrades el primer any i simplificar-ne la pauta de vacunació.

Per aquest motiu, i fins que no s’exhaureixen els estocs existents de la vacuna Menjugate Kit®, hi ha dos productes disponibles. L’objectiu d’aquesta nota és aclarir les recomanacions d’ús d’aquestes dues vacunes, ja que les indicacions de primovacunació en el primer any de vida són diferents:

• NeisVac-C®: primovacunació en menors d’un any amb una única dosi als 4 mesos.

• Menjugate Kit®: primovacunació en menors d’un any amb dues dosis als 2 i als 6 mesos.

Aquestes recomanacions, ja estaven previstes en el calendari de vacunacions sistemàtiques vigent, inclòs al  Decret 95/2014 de 1 de juliol, pel qual s’estableix el calendari de vacunacions sistemàtiques.

És per això que, a partir de la disponibilitat de la vacuna NeisVac-C®, s’ha d’utilitzar la pauta de primovacunació en menors d’un any d’edat amb la vacuna antimeningococ C conjugada en una dosi única als 4 mesos d’edat.

Als infants que encara no hagin iniciat la vacunació, es recomana vacunar-los amb NeisVac-C®, administrant-los una dosi als 4 mesos, i cal reservar les dosis de Menjugate Kit® per finalitzar la vacunació dels infants que ja n’hagin rebut una dosi als 2 mesos i calgui  administrar-los la segona als 6 mesos de vida.

En el cas dels infants que hagin iniciat la pauta amb Menjugate Kit®, però quan no es disposi de la mateixa vacuna per administrar-los la segona dosi als 6 mesos, cal utilitzar NeisVac-C® per finalitzar la pauta (vegeu la taula adjunta).

Es mantenen les recomanacions de vacunació per a les dosis de record del segon any de vida i la dels 11-12 anys..

Fitxa tècnica de NeisVac-C®

Aquesta entrada s'ha publicat en Nota informativa i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s